En mulighet er innenfor prosjektledelse en hendelse eller tilstand som, hvis den inntreffer, har en positiv effekt på prosjektets mål.

Mulighet er en kombinasjon av sannsynligheten for en hendelse og konsekvensene av hendelsen. Muligheter i prosjekter uttrykkes gjerne i pengeverdi og beregnes som sannsynligheten for at en ønsket hendelse inntreffer multiplisert med de konsekvenser det skaper.

Muligheter kan kartlegges gjennom en risiko- og mulighetsanalyse. Det benyttes gjerne et eget skjema eller register for å dokumentere muligheter og risikoer.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Litteratur

  • Johansen, A., Olsson, N., Jergeas, G., Rolstadås, A. (2019). Project Risk and Opportunity Management – An Owner's Perspective. London: Routledge.
  • Rolstadås, A., Olsson, N., Johansen, A. & Langlo, J. A. (2020). Praktisk prosjektledelse – fra idé til gevinst. 2. utgave. Trondheim: Fagbokforlaget.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg