manchester terrier

Artikkelstart

Manchester terrier er en britisk hunderase, en av de eldste typekonstante terrier-raser, stammer fra den utdødde «black and tan terrier». Den er en utmerket rotte- og kaninjeger.

Faktaboks

Uttale
mˈæntʃəstə –

Skallen er lang, flat, smal og kileformet med tettsittende lepper. Øynene er små, mandelformede, gnistrende og mørke. Ørene er små, v-formede, bæres tydelig over skalletaket og henger tett inntil hodet ovenfor øynene. Den har saksebitt. Halsen er relativt lang, nakken lett buet, tørr.

Kroppen er kort med godt hvelvede ribben, dyp og smal brystkasse, svakt buet overlinje, opptrukket buklinje. Bena er tørre, med godt skrådde skuldre, rette forben som står godt under hunden. Bakbena er sterke, muskuløse, velvinklede og parallelle. Potene er små, halvveis harepoter, sterke, godt hvelvede tær, noe langstrakte. Halen er kort, ansatt i rygglinjens forlengning og bæres hengende og ikke høyere enn overlinjen. Bevegelsene er parallelle, frie, jordvinnende med kraftig fraspark.

Pelsen er tett tilliggende, glatt, kort, hård og blank. Fargen sort og tan. Ideal mankehøyde for hannhund er 40–41 cm, for tispe 38 cm.

Manchester terrieren skal være kompakt bygget, sunn, elegant og ha lette bevegelser. Den er livlig, våken, glad og sporty.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg