malayabjørn

Malayabjørnen er den minste arten i familien.
Malayabjørn av . CC BY NC SA 2.0

Malayabjørn, også kjent som biruang, er en rovdyrart i bjørnefamilien. Den er den minste arten i familien.

Faktaboks

Uttale
malˈayabjørn
Også kjent som
Helarctos malayanus

Pelsen er mørkt brun til svart, korthåret, og ofte med hvite eller oransje tegninger i brystet. Hodet er kort og bredt, med en kort bevegelig snute. Lengde fra hode til halespiss er 110–140 cm, skulderhøyde 70 cm og vekt 27–65 kg. Hannene er størst.

Malayabjørnen er alteter, og holder særlig til i skogsområder. Den er en dyktig klatrer som tilbringer mye av tiden oppe i trær. Arten forekommer i Sørøst-Asia.

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg