Lettmelk, pasteurisert og homogenisert standardisert melk; skal inneholde 1,5 % fett. Produktet skal ha homogen, lettflytende konsistens, en hvitaktig farge og en ren, mild og søtlig lukt/smak. De første meieriene begynte å produsere lettmelk høsten 1984. 1987 hadde lettmelken allerede tatt omtrent 25 % av søtmelksalget. I 2003 var forbruket av lettmelk (både søt og sur) ca. 68 l per person/år, mens det totale melkeforbruket var på ca. 118 l per person/år (helmelk 32,1 og skummet melk 17,6 l per person/år). En ekstra lett lettmelk (0,7 % fett, vitamin D-beriket) ble lansert 2000.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.