Lettmelk, pasteurisert og homogenisert standardisert melk; skal inneholde 1,5 % fett. Produktet skal ha homogen, lettflytende konsistens, en hvitaktig farge og en ren, mild og søtlig lukt/smak. De første meieriene begynte å produsere lettmelk høsten 1984. 1987 hadde lettmelken allerede tatt omtrent 25 % av søtmelksalget. I 2003 var forbruket av lettmelk (både søt og sur) ca. 68 l per person/år, mens det totale melkeforbruket var på ca. 118 l per person/år (helmelk 32,1 og skummet melk 17,6 l per person/år). En ekstra lett lettmelk (0,7 % fett, vitamin D-beriket) ble lansert 2000.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.