landskapsarkitekt
landskapsarkitekt
Av /Shutterstock.

Landskapsarkitekt er en person som gjennom utdannelse og praksis er kvalifisert for arbeidsoppgaver innenfor faget landskapsarkitektur. Faget ble gitt en offisiell internasjonal definisjon ved International Labour Office i 1966, og yrkestittelen er juridisk beskyttet i flere land. Norske landskapsarkitekter er organiserte i Norske landskapsarkitekters forening.

Utdanning

Landskapsarkitektutdannelse er på universitetsnivå, og for det meste basert på 4- eller 5-årige studieprogrammer. Studiene er etablert ved om lag 200 læresteder rundt om i verden, hvorav en stor del finnes i USA. I Norge utdannes landskapsarkitekter ved et 5-årig studium ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Denne studieretningen ble opprettet i 1919 og er nå det eldste eksisterende studietilbudet på universitetsnivå i Europa. Også Bergen Arkitektskole har et 5-årig landskapsarkitetstudium.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg