hvitolje

Hvitolje er en klar, fargeløs petroleumsolje med lav flyktighet. Det vil si at den ikke har lett for å gå over i dampform. Hvitolje er høyt raffinert, og har et vidt kokeområde. Den brukes til smøring av næringsmiddel- og tekstilmaskineri, i medisinen og i kosmetikk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg