Grottefugler, fuglefamilie i ordenen spurvefugler. Omfatter én slekt med to arter som lever i Vest-Afrikas skoger. Grottefuglene er slanke, langbeinte, bakkelevende fugler med friskt fargede fjærløse hoder, og lange halser og haler. Kroppsstørrelse litt mindre enn skjære. Kjønnene er like. Navnet kommer av at de plasserer reiret i grotter eller under overhengende steinblokker. Selve reiret er en mudderskål som klebes til en stein- eller bergflate. Grottefuglene hekker vanligvis i små kolonier. Begge artene er sjeldne og utrydningstruedte.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.