Fellesfaget geografi i videregående skole skal utvikle elevenes bevissthet om forholdet mellom naturen og de menneskeskapte omgivelsene. Elevene skal få øynene opp for sammenhengen mellom produksjon og forbruk og drøfte hvilke følger areal- og ressursbruk har på miljøet.

Det er også et mål å gi elevene innsikt i temaer som bærekraftig utvikling og befolkningsvekst, og de skal lære å kartlegge fordeling av ressurser, forklare likheter og ulikheter og diskutere endringsprosesser. Faget skal vise hvordan ytre og indre krefter former landskapet, og hvordan naturressurser, vær og klima legger grunnlaget for bosetning og samfunnsutvikling.

I tillegg skal elevene få en forståelse for ressursenes betydning for den globale produksjonen, arbeidsdelingen og bosetningsmønstre. Faget skal gi en oversikt over og forklare lokalisering av steder og utbredelse av naturlige og menneskeskapte forhold på jorda. Det er videre et mål å bidra til at elevene forstår og mestrer den store mengden informasjon i vår tid. Mer kunnskap motiverer og stimulerer evnen til kritisk analyse og helhetsforståelse. Det kan gi elevene et utgangspunkt for deltakelse i utviklingen av samfunnet på en konstruktiv måte. Et annet sentralt viktig mål er å utvikle elevenes evne til toleranse og globalt medansvar.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg