Campingplass, leirplass beregnet på turister, oftest bilturister, som overnatter i telt eller campingvogn; mange campingplasser har også hytter til utleie. Norske campingplasser er regulert av forskrifter for leir- og campingplasser av 19. juni. 1959 (under lov om helsetjenesten i kommunene), og må godkjennes av de lokale helsemyndigheter før utleie tillates. Reislivsbedriftenes Landsforening administrerer en frivillig klassifikasjonsordning med inndeling i fem klasser. Sommeren 2002 var det noe over 800 åpne campingplasser i Norge. Omkring halvparten av campingplassene eies av eller er tilsluttet bilorganisasjonene Norges Automobil-Forbund, Kongelig Norsk Automobilklub og Motorførernes Avholdsforbund.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

31. mai 2011 skrev Helge Mortensen

Er det noen lov om hvor mange hunder som kan tages med når man er på en campingplass.Har opplevd å bli nektet å campere med flere hunder.

12. juni 2011 svarte Jon Gunnar Arntzen

Saa videt jeg kjenner til, er det opp til eieren av den enkelte campingplass aa bestemme om det skal vaere tillatt aa ta med hund og i saa fall om det skal vaere noen oevre grense for hvor mange hunder man kan ta med.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.