Neset camping i Setesdal av . CC BY 2.0

campingplass

Campingplass er en leirplass beregnet på turister, oftest bilturister, som overnatter i telt, campingvogn eller bobil. Mange campingplasser har også hytter til utleie.

Faktaboks

Uttale
kˈæmpiŋ-

I 2017 var det registrert 672 campingplasser i Norge, og trenden er at det blir færre campingplasser for hvert år. I 2002 var antallet over 800. Likevel er det jevn vekst i antall campinggjestedøgn, og i 2017 ble det registrert mer enn 7,2 millioner kommersielle gjestedøgn på campingplassene i Norge.

Omkring halvparten av campingplassene eies av eller er tilsluttet bilorganisasjonene Norges Automobil-Forbund, Kongelig Norsk Automobilklub og Motorførernes Avholdsforbund. NHO Reiseliv administrerer en frivillig klassifikasjonsordning med inndeling i fem klasser.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Helge Mortensen

Er det noen lov om hvor mange hunder som kan tages med når man er på en campingplass.Har opplevd å bli nektet å campere med flere hunder.

svarte Jon Gunnar Arntzen

Saa videt jeg kjenner til, er det opp til eieren av den enkelte campingplass aa bestemme om det skal vaere tillatt aa ta med hund og i saa fall om det skal vaere noen oevre grense for hvor mange hunder man kan ta med.

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg