Brannsluse er et rom som danner rømnings- eller forbindelsesvei gjennom et brannteknisk skille, oftest i en brannseksjoneringsvegg. Reglene for brannsluse er beskrevet i Veiledning til teknisk forskrift.

Brannslusen skal være skilt fra resten av bygningen med bygningsdeler med brannmotstand på minst 60 minutter, og være av ubrennbare materialer. Dette tilsvarer brannklasse EI 60/A2-s1,d0 (A60).

Dør til brannsluse må ha brannmotstand i brannklase EI 60-CSm/A2-s1,d0 (A60S med terskel). Det vil i praksis si at det oftest benyttes en ståldør med brannmotstand på minst 60 minutter, og at døra skal være selvlukkende. Brannslusen skal ha tilstrekkelig størrelse og være slik utført at den kan passeres uten at mer enn én dør eller luke må åpnes av gangen. Ventilasjon av brannsluser skal ikke foregå gjennom åpninger til de rommene som betjenes av slusen.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg