Beagle, hunderase, engelsk drivende hund, konstant av eksteriør allerede på 1500-tallet. Opprinnelig brukt som flokkjagende harehund, nå vesentlig utstillingsrase og familiehund, populær i alle vestlige land. Forsøkes sporadisk, men uten synderlig hell, som enkeltjagende harehund i Skandinavia. Rasen brukes dessverre også en del som forsøksdyr i utlandet. Ellers brukes den bl.a. som søkshund for tollvesenet, spesielt i England.

Kompakt, kraftig; mankehøyde 33–41 cm. Ganske langt, kraftig hode; brune øyne med mildt uttrykk; tynne, temmelig lange ører; høyt ansatt og båret hale; kort, tett pels; hvit, svart, rød eller kombinasjoner av disse.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

10. juli 2009 skrev Hans Jørgen Arnesen

Har hatt 4 Beagels. 2 var utmerkede harehunder. 2 av dem var litt for glad i rådyr, og jeget disse for lenge. En av disse jaget hare bra, men la av da den ble viltsporhund. Den likte sporing best, og taklet dette meget bra. Ble beste hund på prøven til Østfold Harehund Klubb det året han startet.Den fant mange skadede og døde rådyr for uheldige bilførere og jegere. Beagel er en fin familiehund, og en brukenes hun til hare. På rådyr går det en smule for fort , etter min mening.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.