Beagle, hunderase, engelsk drivende hund, konstant av eksteriør allerede på 1500-tallet. Opprinnelig brukt som flokkjagende harehund, nå vesentlig utstillingsrase og familiehund, populær i alle vestlige land. Brukes som enkeltjagende hare- og revehund i Norge, Sverige og Finland, i Norge og Sverige brukes også beaglen som enkeltjagene rådyrhund. Beaglene brukes også på viltspor, og mange er godkjente ettersøkshunder. Rasen brukes også en del som forsøksdyr i utlandet. Ellers brukes den blant annet som søkshund for tollvesenet, spesielt i England.

Kompakt, kraftig; foretrukket mankehøyde 33–41 cm-> bør endres til FCI sin Standard. Opptil 41 cm i mankehøyde kommer av reglene for jakt på rådyr! Ganske langt, kraftig hode; brune øyne med mildt uttrykk; tynne, temmelig lange ører; høyt ansatt og båret hale med hvit haletupp; kort, tett pels; tricolor eller lemon (houndfarger)- bortsett fra leverfarge.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

10. juli 2009 skrev Hans Jørgen Arnesen

Har hatt 4 Beagels. 2 var utmerkede harehunder. 2 av dem var litt for glad i rådyr, og jeget disse for lenge. En av disse jaget hare bra, men la av da den ble viltsporhund. Den likte sporing best, og taklet dette meget bra. Ble beste hund på prøven til Østfold Harehund Klubb det året han startet.Den fant mange skadede og døde rådyr for uheldige bilførere og jegere. Beagel er en fin familiehund, og en brukenes hun til hare. På rådyr går det en smule for fort , etter min mening.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.