Att. er ei forkorting for engelsk attention.

Når forkortinga blir brukt, er det gjerne i samband med post som skal til ein namngjeven person i ei bedrift. Det kan til dømes sjå slik ut: «Til Firma AS, Att. Kari Olsen».

Dette er likevel ikkje rekna som god norsk. I staden er det tilrådd å bruke «ved» i slike tilfelle, til dømes slik: «Til Firma AS, ved Kari Olsen».

Les meir i Store norske leksikon

Kommentarar (2)

skreiv Henning Skjelbreid

På Posten sine nettsider finnes det en veiledning for korrekt adressering til postmottakere i Norge og utlandet. Der står det at man ved sendinger til en bedrift, men ved en navngitt person, skal benytte "Att:". Dette er jo – slik jeg oppfatter det – litt i strid med det som står i denne artikkelen.

Hva er korrekt?

svarte Børge Nordbø

Hei! «Att.» er en forkortelse som ikke regnes som god norsk. Jeg har oppdatert artikkelen for å gjøre dette litt tydeligere. Det er langt vanligere å bruke «ved» eller «v/». Selv om Posten bruker «att.» i eksempelet om post til personer i en bedrift, betyr ikke dette av «ved»/«v/» ikke kan brukes. Beste hilsen Børge Nordbø.

Kommentarar til artikkelen blir synleg for alle. Ikkje skriv inn sensitive opplysningar, for eksempel helseopplysningar. Fagansvarleg eller redaktør svarar når dei kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logga inn for å kommentere.

eller registrer deg