Faktaboks

Wout van Aert
Født
15. september 1994, Herentals
Wout van Aert.
Wout van Aert fotografert under Frankrike rundt i 2022, ikledd den grønne trøya som symboliserer at han leder poengkonkurransen.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Wout van Aert er en belgisk syklist som konkurrerer i både landeveissykling og sykkelcross. Han sykler for det nederlandske profflaget Team Visma | Lease a Bike, og har vunnet verdensmesterskap i sykkelcross tre ganger på rad.

Van Aert har sin styrke på temposykkelen og i spurter, men er også god i stigninger. Han kjemper vanligvis om de øverste plassene i den såkalte klassikersesongen, rittene som primært går i Belgia i perioden februar til april.

Han har også vunnet flere etapper i Frankrike rundt og poengkonkurransen én gang (2022). I 2020 vant han det prestisjefylte rittet Milano–Sanremo. I tillegg har han seire i rittene E3 Saxo Classic (2022, 2023), Amstel Gold Race (2021), Strade Bianche (2020), Gent–Wevelgem (2021), Omloop Het Nieuwsblad (2022) og Kuurne-Brussel-Kuurne (2024)

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg