Faktaboks

Willesden
Uttale
W 'ilzdən
Etymologi
Av well, ‘kilde’ og dune, ‘sandbakke’
Willesden
Gate i Willesden.
Av .
Lisens: CC BY 2.0

Willesden er en bydel i London, i Brent kommune, øst for Wembley stadion. Fram til 1965 var Willesden egen kommune i grevskapet Middlesex. På det tidspunktet hadde Willesden 170 000 innbyggere og var svært tett befolket; siden den gang er folketallet mer enn halvert. Ved folketellingen i 2011 hadde bydelen 44 295 innbyggere, en etnisk sammensatt befolkning med store grupper av irsk, indisk og karibisk herkomst.

Historie

Godset Wellesdone er oppført i Domesday Book som tilhørende St. Paul-katedralen i London. Fra midten av 1800-tallet ble det oppført en del landsteder for velstående londonere i området, men en egentlig forstadsutvikling begynte ikke før jernbanestasjonen Willesden Junction åpnet i 1866. På slutten av 1800-tallet var Willesden Londons raskest voksende forstad, og folketallet nådde en topp på 184 000 i 1931.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg