Faktaboks

Warwick
Uttale
wˈårik
Warwick Castle
Warwick Castle er et middelalderslott som ble anlagt der William Erobreren anla et trefort i 1068.
Av .
Lisens: CC BY SA 2.0

Warwick er en by i Storbritannia, England, i Warwickshire fylke, ved elven Avon, 30 kilometer sørøst for Birmingham. Byen hadde 30 114 innbyggere ved folketellingen i 2011 og er administrativt senter i fylket.

Byen er best kjent for den store borgen Warwick Castle fra 1300- og 1400-tallet. Stedet ble befestet allerede i 915. Med sin store størrelse, sin tilnærmet intakte struktur og fine samlinger av malerier, våpen og rustninger, har Warwick Castle blitt en viktig turistattraksjon i Midlands. Byen utviklet seg rundt slottet. I dag gjenstår bare deler av middelalderens murer, men øst- og vestportene er intakte. Andre viktige bygninger er Lord Leycester hospital fra 1383 og kirken St. Mary med normannisk krypt. Mye av byen ble gjenoppbygget etter en bybrann i 1694.

Nærheten til motorveiene har bragt Warwick hovedkontorene til en rekke nasjonale og internasjonale selskaper, som Bridgestone, IBM, Kantar og Volvo.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg