Verdiløse menn er en norsk musikal, med manus av Christopher Nielsen og musikk og sangtekster av hans avdøde bror Joachim «Jokke» Nielsen. Musikalen var førstnevntes debut som dramatiker.

Verdiløse menn finner sted i Oslo, og følger fire narkomane og en uføretrygdet alkoholiker gjennom hverdager og kriser.

Musikalen hadde sin sceniske urpremiere på Torshovteatret i mars 2008, regissert av Anders T. Andersen og med Gard B. Eidsvold, Jan Sælid, Marte G. Engebrigtsen, Kim Sørensen og Finn Schau i rollene. Bandet Valentourettes, som består av tidligere bandkamerater av Joachim Nielsen - gitarist Petter Baarli, bassist Petter Pogo og trommeslager Runar «Kula» Johannesen - spilte live. De samme aktørene medvirket da musikalen ble overført til Nationaltheatrets hovedscene i 2008 og 2009, og da den ble gjenopptatt i 2014.Christopher Nielsen fikk Heddaprisen 2008 i klassen kalt «årets debutant» for forestillingen, og ble tildelt den norske Ibsenprisen 2009 for teksten.

Gard B. Eidsvold ble nominert til Heddaprisen 2008 i klassen for beste mannlige hovedrolle, og Verdiløse menn ble dessuten nominert i klassen for beste forestilling.

Blant sangene er Verdiløse menn, Gutta, Annie og Hvis jeg var deg.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.