Tone Øvrebø Johannessen er en norsk dansepedagog mest kjent for sitt bidrag som forbundsleder i Norske Dansekunstnere, Fagforbundet for dansere, koreografer og pedagoger, i årene 2001-2011. Hun profesjonaliserte i perioden forbundets arbeid, ikke minst overfor media og i det politiske arbeidet.

Tone Øvrebø Johannessen er en norsk dansepedagog og organisasjonsarbeider som fikk sin utdannelse ved Statens Balletthøgskole og Martha Graham School of Contemporary Dance i New York. Hun er videreutdannet i opphavsrett og arbeidsrett fra UiO og i styrearbeid fra BI.

Johannessen underviste ved Torild Frostads Dansestudio og Ballettskolen på Ski. Hun jobbet administrativt for Zakraz Dansekompani før hun ble ansatt i Norsk Ballettforbund i 1993. Der arbeidet hun som faglig sekretær fram til 2001 da hun ble valgt til forbundsleder.

Johannessen har kontinuerlig jobbet for å styrke dansekunstnernes situasjon og bidratt til å synliggjøre og profilere dans som en selvstendig kunstart. Hun er nå daglig leder i Skuespiller- og danseralliansen.

Johannesen har hatt styreverv ved Norwaco, Statens Balletthøgskole, Fond for utøvende kunstnere, Dansens Hus, DansiT- Senter for Dansekunst i Sør-Trøndelag, m.fl. Hun har representert Norske Dansekunstnere i FIA - federation internationale des Acteurs.

Johannessen mottok sammen med Norske Dansekunstnere, Danseinformasjonens ærespris 2007 for arbeidet med å fremme norsk dansekunst.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.