Tone Øvrebø Johannessen er en norsk dansepedagog mest kjent for sitt bidrag som forbundsleder i Norske Dansekunstnere, Fagforbundet for dansere, koreografer og pedagoger, i årene 2001–2011. Hun profesjonaliserte i perioden forbundets arbeid, ikke minst overfor media og i det politiske arbeidet.

Tone Øvrebø Johannessen er utdannet som dansepedagog fra Statens Balletthøgskole og Martha Graham School of Contemporary Dance i New York. Hun er videreutdannet i opphavsrett og arbeidsrett fra UiO og i styrearbeid fra BI.

Johannessen underviste ved Torild Frostads Dansestudio og Ballettskolen på Ski. Hun jobbet administrativt for Zakraz Dansekompani før hun ble ansatt i Norsk Ballettforbund i 1993. Der arbeidet hun som faglig sekretær fram til 2001 da hun ble valgt til forbundsleder.

Johannessen har kontinuerlig jobbet for å styrke dansekunstnernes situasjon og bidratt til å synliggjøre og profilere dans som en selvstendig kunstart. Hun er nå daglig leder i Skuespiller- og danseralliansen.

Johannesen har hatt styreverv ved Norwaco, Statens Balletthøgskole, Fond for utøvende kunstnere, Dansens Hus, DansiT– Senter for Dansekunst i Sør-Trøndelag, med flere. Hun har representert Norske Dansekunstnere i FIA – federation internationale des Acteurs.

Johannessen mottok, sammen med Norske Dansekunstnere, Danseinformasjonens ærespris i 2007 for arbeidet med å fremme norsk dansekunst.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.