Faktaboks

Tommy Körberg
Bert Gustav Tommy Körberg
Født
4. juli 1948, Norsjö, Västerbotten
Tommy Körberg
Den svenske sangeren Tommy Körberg i 2010.
Av /NTB Scanpix.

Tommy Körberg er en svensk sanger og skuespiller som har vært popstjerne i hjemlandet siden 1969. I utlandet er han mest kjent for sin rolle i musikalen Chess.

Han er oppvokst i Skellefteå, Stockholm og Ronneby, har vært aktiv innen både pop, rock, jazz og musikal, og har utgitt en rekke album. Körberg ga ut sitt første soloalbum, Nature Boy, i 1969, og har vært medlem av flere popgrupper, blant annet Made In Sweden (1975-1977).

Han debuterte som skuespiller i 1971, og har blant annet medvirket i revyer med Hasse Alfredson og Tage Danielsson. Körberg medvirket på originalversjonen av Benny Andersson og Björn Ulvaeus' musikal Chess i London fra 1986 til 1989, og han synger på albumet fra 1984. I Stockholm har han siden blant annet spilt hovedroller i Les Misérables (1990) og The Sound of Music (1996). I Norge har han nådd Topp 10 på VG-lista med Eurovision Song Contest-singlen Judy min vän (1969) og som en av flere gjestevokalister på Oslo Gospel Choirs album Stilla natt (2000).

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg