Tidsskriftet Norges Barnevern er landets mest etablerte tidsskrift innen barnevernsektoren.

Det er et fagtidsskrift for ansatte og folkevalgte i barnevernsektoren og vitenskapelig tidsskrift for publisering av forskning innen barne- og ungdomssektoren og barnevernfeltet.

Tidsskriftet presenterer populariserte forskningsbidrag, systematiserte erfaringer med utgangspunkt i praksisfeltet og vitenskapelige artikler med tema fra forskning innen barne- og ungdomssektoren og barnevernfeltet. Det publiserer også nyheter, profilerer aktuelle fagpolitiske saker og fagpersoner, og tar inn debattinnlegg.

Som vitenskapelig tidsskrift gir Tidsskriftet Norges Barnevern uttelling i universitets- og høyskolesystemet som vitenskapelig publiseringskanal på nivå 1.

Norsk barnevernsamband er tidsskriftets sekretariat. Tidsskriftet henvender seg til praktikere, undervisere og forskere i og omkring barnevernet, ansatte i andre institusjoner som arbeider med barn, administratorer og politikere med interesse for kunnskapsutvikling og problemstillinger knyttet til utsatte barn og unge.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg