Faktaboks

Thomas Marco Blatt
Født
1980, Sør-Korea
.
Lisens: Begrenset gjenbruk

Thomas Marco Blatt er en norsk forfatter, bokanmelder og tidsskriftsredaktør som fikk Tarjei Vesaas Debutantpris for sin første diktsamling, Slik vil jeg måle opp verden.

Forfatterskap

Thomas Marco Blatt er født i Sør-Korea, og vokste opp på Sørumsand. Han gikk Årskurs i skapande skriving ved Skrivekunstakademiet i Hordaland, i samme klasse som en annen vinner av Vesaas-prisen; Nils Henrik Smith.

Senere tok han forfatterstudiet Litterär Gestaltning ved Göteborgs universitet. Han ga så ut Slik vil jeg måle opp verden, og fulgte opp med den kritikerroste andreboka med dikt; Overalt bor det folk. I 2012 kom diktsamlingen 1920 Sørumsand, også den til gode kritikker. I 2016 gav han ut en diktsamling for barn og unge; Bror, søster. Her tematiserer han relasjoner mellom barn, voksne og eldre. Boken er illustrert av Lisa Aisato.

Med ungdomsboken Hvis du lyver (2014) gav han ut sin første roman. Den fikk gode omtaler for tematisering rundt identitetssøken. I 2016 skrev han sin første roman rettet mot voksne med boken Varsjøen. Den handler blant annet om oppvekst og minner om en svunnen tid. Romanen Tiden er ilden vi brenner i (2018) er hans seneste bok. Forlaget betegner det som en psykologisk thriller.

Priser

Bibliografi

  • Slik vil jeg måle opp verden (Dikt, Kolon forlag, 2006)
  • Overalt bor det folk (Dikt, Kolon forlag, 2008)
  • 1920 Sørumsand (Dikt, Kolon forlag, 2012)
  • Hvis du lyver (Ungdomsroman, Cappelen Damm, 2014)
  • Bror, søster (Dikt, Capplen Damm, 2016)
  • Varsjøen (Roman, Kolon forlag, 2016)
  • Tiden er ilden vi brenner i (Roman, Kolon forlag, 2018)
  • Vi kom fra Liverpool, (Roman, Kolon forlag, 2021)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg