The Witcher er en dataspillserie som er basert på bokserien av samme navn, skrevet av den polske forfatteren Andrzej Sapkowski. Spillene, som er rollespill, finner sted i en middelalderaktig fantasiverden, hvor spilleren inntar rollen som Geralt, en monsterjeger og leiesoldat. The Witcher-spillene er blitt svært godt mottatt av både kritikere og av publikum.

Serien er utviklet av den polske utvikleren CD Projekt Red. Spillene i The Witcher-serien har et sterkt fokus på historiefortelling. Spilleren følger Geralts historie i enten delvis eller helt åpne miljøer, og må underveis gjøre moralske valg for å drive historien fremover. Samtidig må man plukke opp utstyr og utvikle evnene til Geralt for å kunne håndtere kampsekvenser.

Det er til nå gitt ut tre spill i The Witcher-serien. Disse har utviklet seg mye fra spill til spill, selv om spilleren følger den samme historien. Budsjettet til spillserien har også økt betraktelig med hver installasjon. Dette ble blant annet tydelig i det tredje spillet i serien, hvor man gikk over til en åpen spillverden i motsetning til den delvis åpne verdenen som man hadde i de to første spillene.

  • 2007: The Witcher
  • 2012: The Witcher 2: Assassin of Kings
  • 2015: The Witcher 3: Wild Hunt

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.