Supertramp

Konsert i Drammenshallen, 25. oktober 1979. Fra venstre: John Helliwell, Rick Davies, Roger Hodgson
Av /Nasjonalbiblioteket.

Supertramp var ei britisk poprockgruppe. Intelligent, fengende og symforockinspirert pop, anført av saksofon, el-piano og to særegne vokalister og låtskrivere, gjorde Supertramp til et av verdens største band på slutten av 1970-tallet.

Faktaboks

uttale:
sˈu:pətræmp

Gruppa ble dannet i West Hythe i Kent i 1969 av sangeren og keyboardisten Richard Davies (født 1944) og sangeren, gitaristen og keyboardisten Roger Hodgson (født 1950). På debutalbumet Supertramp (1970) hadde de med seg gitaristen Richard Palmer og trommeslageren Bob Millar. Også oppfølgeren Indelibly Stamped (1971), som ble innspilt med tre andre musikere, floppet.

Supertramp fikk sitt gjennombrudd i 1974 med albumet Crime of the Century, og nådde toppen i 1979 med Breakfast in America. Besetningen i disse årene var Hodgson, Davies, saksofonisten John Helliwell, trommeslageren Bob C. Benberg og bassisten Dougie Thomson. Hodgson sluttet i 1983 for å satse solo, men Supertramp hadde en viss suksess fram til oppløsningen i 1988. Davies, Helliwell og Benberg samlet en ny besetning i 1997 som holdt på fram til 2002. De turnerte også i 2010–2011.

Største hits

  • Dreamer (1975)
  • Give A Little Bit (1977)
  • The Logical Song (1979)
  • Goodbye Stranger (1979)
  • Take The Long Way Home (1979)
  • Breakfast In America (1979)
  • It's Raining Again (1982)

Albumdiskografi

  • Supertramp (1970)
  • Indelibly Stamped (1971)
  • Crime of the Century (1974)
  • Crisis? What Crisis? (1975)
  • Even In The Quietest Moments... (1977)
  • Breakfast in America (1979)
  • Paris (1980; live)
  • 1982: "...Famous Last Words..." (1982)
  • Brother Where You Bound (1985)
  • Free As A Bird (1987)
  • Live '88 (1988)
  • Some Things Never Change (1997)
  • It Was The Best Of Times (1999; live)
  • Slow Motion (2002)

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg