Straight Outta Compton

Artikkelstart

Straight Outta Compton er en amerikansk dramafilm fra 2015, som er basert på historien til den svært innflytelsesrike gangsterrap-gruppen N.W.A. (Niggaz wit Attitudes). Filmen bærer navnet til gruppens viktigste album og er produsert av blant andre gruppemedlemmene Dr. Dre (egentlig Andre Romelle Young) og Ice Cube (egentlig O'Shea Jackson).

Filmen er regissert av F. Gary Gray, etter manus av Jonathan Herman og Andrea Berloff. Ice Cube portretteres av sin sønn O'Shea Jackson Jr., mens Corey Hawkins, Jason Mitchell, Aldis Hodge, Neil Brown Jr. og Marlon Yates Jr. spiller de andre medlemmene i gruppen. Paul Giamatti har rollen som manager og plateselskapssjef Jerry Heller.

Straight Outta Compton ble en kommersiell suksess i USA, med svært gode besøkstall i åpningshelgen. Den fikk også hovedsakelig gode kritikker, selv om enkelte anmeldere og musikkjournalister stilte seg kritiske til noen av de historiske aspektene. Spesielt har fremstillingen av manageren Jerry Heller og de ensidige kvinnelige rollefigurene i filmen måttet tåle kritikk.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg