Faktaboks

Rune Djurhuus
Født
25. januar 1970, Elverum

Rune Djurhuus er en norsk sjakkspiller som ble internasjonal mester i 1989 og stormester i 1996. Djurhuus er fast sjakkspaltist i Aftenposten og Adresseavisen.

I 1991 ble Djurhuus europamester for juniorer, foran blant andre den senere verdensmesteren Vladimir Kramnik. I 1985 ble han en svært ung norgesmester for juniorer, men er den eneste norske stormesteren uten en NM-tittel, til tross for andreplass i 1990, 1994, 2000 og 2003, samt en rekke tredjeplasser.

Han spilte lenge for Akademisk Sjakklubb, før han i 2013 skiftet klubb til Nordstrand Sjakklubb.

Djurhuus har en taktisk og aggressiv spillestil. Han tar ofte store sjanser for å vinne med både svarte og hvite brikker. Dette understrekes av at han spiller kongebondeåpningen 1.e4 med hvit (flytter bonden foran kongen to steg fram i første trekk), og ved at han med svarte brikker regelmessig bruker Siciliansk og Kongeindisk forsvar mot henholdsvis 1.e4 og 1.d4.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg