Putti Westerdal, norsk skolegründer og pedagog innen reklame. Utdannet ved Treider, Märthaskolen og ved Schule Reinnau zur Berlin Kunstgewerbe 1934–36. Etter å ha undervist ved Berghs Reklameskole i Stockholm i flere år, grunnla hun Westerdals Reklameskole i Oslo 18. januar 1965 på loftet i Uranienborg skole og ble en markant skikkelse innen utviklingen av reklamefaget i Norge. De første årene var skolen en kveldsskole, med blant annet typografi, layout, collage og monotypi som fag. Westerdals Reklameskole ble en skole der mange av dagens reklamefolk, art directorer, grafiske designere, illustratører og tekstforfattere ble utdannet. I dag lever skolen videre i utvidet form som Westerdals School of Communication. Den kreative Putti Westerdal malte også bilder. Hun var medlem av Oslo Malerklubb og har hatt flere separatutstillinger. Hun er blant annet innkjøpt av Norsk Hydro.

Videre lesning: Kreativt Forum 4 1998: «Putti om Westerdal,» av Siri Sparboe.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

9. mars 2015 skrev Lasse Dollis Spilling

Hei! Lurte på om det finnes en samling av bildene til Putti Westerdal en plass? En ustilling / galleri, og eventuelt en plass jeg kunne ha funnet mer informasjon om hennes arbeid.

9. mars 2015 skrev Roger Pihl

Hei Lasse, ikke meg bekjent. Siri Sparboe (siri@sitert.no) skrev en artikkel i Kreativt Forum om Putti, muligens er den tilgjengelig fortsatt. Muligens ikke.

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.