Faktaboks

Putti Westerdal
Putti Sophie A. Westerdal
Født
1916
Død
2006

Putti Westerdal var en norsk skolegründer og pedagog innen reklame. Hun ble utdannet ved Treider, Märthaskolen og ved Schule Reinnau zur Berlin Kunstgewerbe 1934–36.

Etter å ha undervist ved Berghs Reklameskole i Stockholm i flere år, grunnla hun Westerdals Reklameskole i Oslo 18. januar 1965 på loftet i Uranienborg skole og ble en markant skikkelse innen utviklingen av reklamefaget i Norge. De første årene var skolen en kveldsskole, med blant annet typografi, layout, collage og monotypi som fag. Westerdals Reklameskole ble en skole der mange av dagens reklamefolk, art directorer, grafiske designere, illustratører og tekstforfattere ble utdannet. Skolen fikk høyskolestatus i 2011, ble kjøpt opp av NITH i 2012 og ble innlemmet i Høyskolen Kristiania i 2017.

Den kreative Putti Westerdal malte også bilder. Hun var medlem av Oslo Malerklubb og har hatt flere separatutstillinger. Hun er blant annet innkjøpt av Norsk Hydro.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Kreativt Forum 4 1998: «Putti om Westerdal,» av Siri Sparboe.

Kommentarer (2)

skrev Lasse Dollis Spilling

Hei! Lurte på om det finnes en samling av bildene til Putti Westerdal en plass? En ustilling / galleri, og eventuelt en plass jeg kunne ha funnet mer informasjon om hennes arbeid.

skrev Roger Pihl

Hei Lasse, ikke meg bekjent. Siri Sparboe (siri@sitert.no) skrev en artikkel i Kreativt Forum om Putti, muligens er den tilgjengelig fortsatt. Muligens ikke.

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg