Pokémon Go er et dataspill for mobiltelefoner som er basert på den populære Pokémon-merkevaren til Nintendo. Spillet benytter seg av såkalt utvidet virkelighet; spilleren styrer en avatar som via GPS-teknologi navigeres i det samme miljøet som spilleren befinner seg i, ved at spilleren fysisk beveger seg i nærmiljøet. Målet er å fange ulike Pokémon-figurer, som er fiktive monstre kjent fra de opprinnelige Pokémon-spillene. Spilleren må også samle utstyr ved aktivt å oppsøke diverse landemerker i verden. Når man har fanget Pokémon-figurer, kan man trene opp disse og bruke dem til å kontrollere ulike landemerker, såkalte gymmer.

Spillet er utviklet av Niantic og ble utgitt sommeren 2016. Da Pokémon Go ble lansert, ble det raskt et av de mest populære mobilspillene noensinne. I løpet av kort tid ble det et globalt fenomen, med millioner av spillere verden over. Mange lovpriste det at spillet oppfordret til fysisk aktivitet og det å oppsøke sosial kontakt med andre. På den andre siden er det dukket opp rapporter om spillere som for eksempel har skadet seg i trafikkulykker eller blitt utsatt for kriminalitet på grunn av uvøren bruk av spillet.

Pokémon Go fikk blandet mottakelse fra kritikere, som blant annet har hevdet at det var en blek kopi av Niantics tidligere spill, Ingress. Utviklerne har også fått kritikk for ikke å oppdatere spillet raskt nok etter lansering.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.