Faktaboks

Penguin Books
Uttale
pˈeŋgwin buks
Utkast omslag Penguin
Jan Tschichold laget standardomslaget for Penguin Books.
Utkast omslag Penguin
Av .

Penguin Books er et britisk forlag dannet i London i 1935 av Allen Lane. Penguin startet samme år utgivelsen av den første moderne serien av kvalitetsbilligbøker med samme navn, som ble en stor suksess. I 1937 begynte utgivelsen av en tilsvarende serie for faglitteratur (Pelican Books), og i 1945 kom Penguin Classics. Penguin Books inngikk fra 1970 i det britiske mediekonsernet Pearson.

I 2012 ble Penguin slått sammen med amerikanske Random House, eiet av det tyske mediekonsernet Bertelsmann, til det nye storforlaget Penguin Random House (PRH). Bertelsmann ble sittende på 53 prosent av aksjene i PRH, mens Pearson fikk de resterende 47. Fem år senere solgte Pearson 22 prosent av aksjene og i 2019 resterende 25 prosent, til Bertelsmann. Ved siste transaksjon ble PRH verdsatt til rundt 35 milliarder kroner.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg