Faktaboks

Oscar Michelsen
Johan Oscar Michelsen
Født
1844
Død
1936

Johan Oscar Michelsen var en norsk misjonær som arbeidet på Ny-Hebridene, Vanuatu, fra 1878 og frem til 1933. Han ble utsendt som misjonær fra New Zealand og ble i misjonskretser regnet som en norsk sydhavsapostel som arbeidet med «kannibaler». Omtalen av befolkningen i misjonsområdet som «kannibaler» fremstilte dem som svært primitive og understreket behovet for at det ble drevet misjon. I vår tid vil ingen velge en slik måte å fremstille befolkningen på. Hans bøker ble populære og bidro til støtten til misjonsarbeid.

Michelsen hadde ingen utdanning som misjonær, men ble kjent som en god forkynner og som grunnlegger av kristne kirkesamfunn på Vanuatu.

Utgivelser

  • Michelsen, Johan Oscar (1934). Misi. London: Marshall, Morgan & Scott.
  • Michelsen, Johan Oscar (1894). Menneskeædere vundet for Herren. En missionsskildring. Kristiania: S. Mittet forlag.
  • Michelsen, Johan Oscar (1893). Cannibals Won for Christ. London: Marshall, Morgan & Scott.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Solum, Erik Svenke (1958). «En norsk sydhavs-apostel. Oscar Michelsen som kristnet kannibalene på Tongoa». Norsk Tidsskrift for Misjonsvitenskap, side 228 – 237.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg