Faktaboks

Ole Mathisen
Født
13. februar 1965, Sandefjord
Ole Mathisen
Ole Mathisen, 21. juli 2017 i Venice Beach, CA.
Av .
Lisens: CC BY SA 2.0

Ole Mathisen er en norsk saksofonist (tenor- og sopransaksofon), komponist, underviser og instruktør. Han er bror av Nils Mathisen, Per Mathisen og Hans Mathisen. Han har siden 1993 vært basert i New York, hvor han også har en stilling som assisterende leder for The Jazz Performance Program ved Columbia University.

Bakgrunn

Mathisen ble født inn i en musikalsk familie i Sandefjord i 1965, og spilte blant annet i Sandefjord Storband før han flyttet til Boston, USA, i 1984 for å studere ved Berklee College of Music. Han ble uteksaminert i 1988, og spilte i etterkant av studiene i flere jazz- og verdensmusikk-relaterte settinger. I 1993 flyttet han til New York for å ta en mastergrad ved Manhattan School of Music. I løpet av sitt studieløp studerte han under blant andre Bob Minzer og Maria Schneider.

Musikalsk karriere

Ole Mathisen har i løpet av sin karriere spilt med en rekke artister innen jazz og beslektede uttrykk, herunder Peter Erskine, David Liebman, Rufus Reid, LaVern Baker, Paolo Vinaccia og Amir ElSaffar. Han har gitt ut flere album under eget navn samt som medlem av grupper. I tillegg har Mathisen komponert, fremført, produsert og arrangert musikk for både TV og film.

Utvalgt diskografi

  • NYNKD med NYNKD (2007)
  • Elastics med PerMathisen og Paolo Vinaccia (2010)
  • Mirage med FFEAR (Forum For Electro Acoustic Research) (2012)
  • Floating Points (2017)

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg