Ole Mathisen er en norsk saksofonist (tenor- og sopransaksofon), komponist, underviser og instruktør. Han er bror av Nils Mathisen, Per Mathisen og Hans Mathisen. Han har siden 1993 vært basert i New York, hvor han også har en stilling som assisterende leder for The Jazz Performance Program ved Columbia University.

Mathisen ble født inn i en musikalsk familie i Sandefjord i 1965, og spilte blant annet i Sandefjord Storband før han flyttet til Boston, USA, i 1984 for å studere ved Berklee College of Music. Han ble uteksaminert i 1988, og spilte i etterkant av studiene i flere jazz- og verdensmusikk-relaterte settinger. I 1993 flyttet han til New York for å ta en mastergrad ved Manhattan School of Music. I løpet av sitt studieløp studerte han under blant andre Bob Minzer og Maria Schneider.

Ole Mathisen har i løpet av sin karriere spilt med en rekke artister innen jazz og beslektede uttrykk, herunder Peter Erskine, David Liebman, Rufus Reid, LaVern Baker, Paolo Vinaccia og Amir ElSaffar. Han har gitt ut flere album under eget navn samt som medlem av grupper. I tillegg har Mathisen komponert, fremført, produsert og arrangert musikk for både TV og film.

  • NYNKD med NYNKD (2007)
  • Elastics med PerMathisen og Paolo Vinaccia (2010)
  • Mirage med FFEAR (Forum For Electro Acoustic Research) (2012)
  • Floating Points (2017)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.