Nutreco Holding N.V., Amersfoort, tidligere nederlandsk næringsmiddelselskap som i dag er en del av Marine Harvest. Dyre- og fiskefôrprodusent, virksomhet også innen broilerproduksjon og dyreoppdrett, til 2006 dessuten fiskeoppdrett.

Nutreco ble dannet i 1994 ved at næringsmiddeldivisjonen til det britiske oljeselskapet BP (BP Nutrition) ble overtatt av divisjonens ledelse. Konsernet ble børsnotert i 1997 og hadde mange datterselskaper, innen dyrefôr blant annet Hendrix, Nanta og Trouw med virksomhet i Europa, Kina og Nord- og Sør-Amerika. På fiskefôrområdet hadde BP Nutrition overtatt norske Skretting i 1981, og Nutreco gjorde i 2003 Skretting til merkenavn for alle typer fiskefôr og fiskefôrfabrikker i konsernet. Omsetning ca. 5 mrd. amerikanske dollar med rundt 12 000 ansatte (2004).

Nutreco overtok i 2000 fiskeoppdrettsselskapet Hydro Seafood fra Norsk Hydro og integrerte det i oppdrettsselskapet Marine Harvest, som de eide sammen med Stolt-Nielsen (25 %). Marine Harvest ble verdens største oppdrettsselskap med virksomhet i åtte land, men ble i 2006 kjøpt tilbake til Norge av skipsreder John Fredriksen.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.