Norsk bokfortegnelse er en nasjonalbibliografisk base. Den er en fortegnelse over bøker, småtrykk og monografier i serier, lydbøker og maskinlesbart materiale utgitt i Norge, uansett språk og avlevert i henhold til pliktavleveringsloven av 1989. Den inneholder også nordmenns originalverker utgitt i utlandet og referater fra kongresser holdt i Norge, men utgitt i utlandet. Fra 1978 inneholder den også utenlandske oversettelser av nordmenns verker og utlendingers verker om Norge og norske forhold.

Faktaboks

Også kjent som

Norbok

Norsk bokfortegnelse ble utarbeidet og publisert i trykt format tidligere av Nasjonalbiblioteket, og den første katalogen over utgitte bøker omfatter årene 1814–1831. Fra 2002 finnes katalogen bare i elektronisk form. Basen Norbok dekker årene fra 1971, retrospektiv konvertering pågår. Basen er ikke oppdatert etter 1. januar 2011.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg