Faktaboks

Nordmanns-Forbundet

Engelsk: Norse Federation

Nordmanns-Forbundet var inntil 2020 en medlemsorganisasjon for nordmenn bosatt i utlandet. Den hadde som formål å styrke norsk samhold og fremme norske interesser. Forbundet fusjonerte i 2020 med Norge-Amerika Foreningen (NORAM) som den siden 1919 hadde hatt et nært og praktisk samarbeid med.

Nordmanns-Forbundet hadde hovedsete i Oslo, men drev virksomhet i 45 land over hele kloden ved hjelp av lokale avdelinger og representanter. Organisasjonen ble stiftet i 1907.

Nordmanns-Forbundet hadde en allsidig virksomhet med hovedvekt på opplysningsarbeid. Organisasjonen tilbød stipendordninger, foredrags- og konsertturneer i Norge og utlandet, utstillinger, publikasjoner og arkivmateriale til belysning av utvandringens historie. Norwegian Worldwide var forbundets medlemsblad.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer (2)

skrev Sverre Olav Lundal

I 2020 fusjonerte Nordmanns-Forbundet/Norwegians Worldwide (NWW) og Norge-Amerika Foreningen (NORAM) og dannet en felles organisasjon for å styrke forholdet mellom Norge og USA/Canada. Den nye sammenslåtte organisasjonen heter Norge-Amerika Foreningen (NORAM).
https://www.noram.no/

svarte Olav Garvik

Takk for innspillet, Lundal!
Jeg har nå justert og oppdatert artiklene om Nordmanns-Forbundet og Norge-Amerika Foreningen.
Beste hilsen
Olav Garvik

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg