Den amerikanske industridesigner Niels Diffrient arbeidet i over 25 år som partner i designfirmaet Henry Dreyfuss Associates. Firmaet er kjent for sin ergonomiske tilnærmingsmåte til designoppgaver. I 1960- og 1970-årene designet Diffrient sammen med Walter Dorwin Teague interiører til flyene Boeing 707, 727, 747, 767, samt Douglas DC 10.

Selv om Diffrient har arbeidet med varierte designoppdrag som for eksempel medisinske instrumenter og apparater, er hans hovedområde blitt sitteergonomi. I 1970- og 1980-årene utviklet han en rekke kontormøbler blant annet for det amerikanske firmaet Knoll og andre produsenter. Den viktigste fornyelse er at hovedvekten er lagt på stolenes funksjonelle komfort. Blant hans best kjente stoler er kontorstolen Helena og Jefferson executive chair, begge fra 1980-årene.

Medforfatter til et omfattende plansjeverk, Humanscale 1–9 (1974–81), en samling kroppsmål av menn, kvinner, barn, funksjonshemmede og eldre, i ulike kroppsstørrelser og stillinger, som har fått en vid utbredelse blant designere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.