Niels Diffrient, amerikansk industridesigner. Arbeidet i over 25 år som partner i designfirmaet Henry Dreyfuss Associates, som er kjent for sin ergonomiske tilnærmingsmåte til designoppgaver. I 1960- og 1970-årene designet han sammen med Walter Dorwin Teague interiører til flyene Boeing 707, 727, 747, 767 (sistnevnte er den største maskin i SAS' luftflåte), samt Douglas DC 10.

Selv om Diffrient har arbeidet med varierte designoppdrag som f.eks. medisinske instrumenter og apparater, er hans hovedområde blitt sitteergonomi. I 1970- og 1980-årene utviklet han en rekke kontormøbler bl.a. for det amerikanske firmaet Knoll og andre produsenter. Den viktigste fornyelse er at hovedvekten er lagt på stolenes funksjonelle komfort. Blant hans best kjente stoler er kontorstolen Helena og Jefferson executive chair, begge fra 1980-årene.

Medforfatter til et omfattende plansjeverk, Humanscale 1–9 (1974–81), en samling kroppsmål av menn, kvinner, barn, funksjonshemmede og eldre, i ulike kroppsstørrelser og stillinger, som har fått en vid utbredelse blant designere.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål til artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.