Faktaboks

Nellie McKay
Nell Marie McKay
Uttale
məkˈai
Født
13. april 1982, London, England
Nellie McKay, 2011
Nellie McKay, 2011
Av /𝒲.
Lisens: CC BY SA 3.0

Nellie McKay er en britisk-amerikansk sanger, pianist, låtskriver og skuespiller.

Hun vokste fra toårsalderen opp i USA: New York City, Olympia og Mount Pocono i Pennsylvania. I New York studerte hun ved Manhattan School of Music i to år, men droppet ut i 2002 og begynte å opptre som stand-up-komiker og sanger. Hun fikk kontrakt med et stort plateselskap, og debuterte i 2004 med dobbeltalbumet Get Away From Me, som høstet strålende kritikker.

Imidlertid kom det til brudd med plateselskapet på grunn av uenighet om lengden på hennes neste album, Pretty Little Head, som hun til slutt ga ut på eget selskap i 2006. Også dette viste hennes allsidighet, sjarm, humor og mangfoldige talent, og hun ble nærmest geniforklart av flere kritikere. I 2006 debuterte hun også på Broadway i en oppsetning av Tolvskillingsoperaen, sammen med blant andre Cyndi Lauper.

Albumet Obligatory Villagers (2007) ble ikke like godt mottatt som forgjengerne. Siden har McKay gitt ut Normal As Blueberry Pie – A Tribute To Doris Day (2009), Home Sweet Mobile Home (2010), My Weekly Reader (2015) og Sister Orchid (2018). Hun medvirket i 2022 på et album med den sunnmørske popartisten Egil Olsen: Big Babies.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg