Naturlovpartiet
Nordmannen Roger Rolfseng demonstrerer her på vegne av Naturlovpartiet, første stadium i yogisk flygning, det såkalte froskehoppet, sammen med den østerriske instruktøren Manfred Stuckler. Bildet er tatt i 1995.
Naturlovpartiet
Av /NTB Scanpix.

Naturlovpartiet er et norsk politisk parti med tilknytning til Transcendental Meditasjon. Partiet var aktivt på 1990-tallet da det stilte til valg, men uten å drive ordinær valgkamp. Naturlovpartiet ble stiftet i 1993, og eksisterer fortsatt, men har ikke stilt til valg siden Stortingsvalget i 2001.

Partiet bygger på Maharishi Mahesh' lære om «Naturens lov» og «kreativ intelligens», som hevdet at alle prosesser i naturen styres av en universell og feilfri lovmessighet. Naturlovpartiet ønsket å tilpasse samfunnet til naturens lov på områder som helse, økonomi, utdanning, kriminalomsorg og forsvar. Dette skulle ifølge partiet føre til perfekt harmoni og orden for både enkeltmennesket og samfunnet som helhet.

Naturlovpartiet skilte seg fra andre partier blant annet fordi det hadde programfestet en nasjonal regjering som skulle integrere hele nasjonen og nyttiggjøre seg det beste fra alle politiske partier. Et annet særtrekk var partiets vektlegging av meditasjon. Politikerne hevdet at jo flere som utøvde TM og på den måten forandret seg selv, desto mer ville også samfunnet forandres på grunn av harmonien og den positive energien dette skulle medføre.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg