My Bloody Valentine

My Bloody Valentine er et irsk indierockband. De er det første såkalte shoegaze-bandet. De spiller innadvendt, svevende rock med feedback, gitarstøy og skjøre melodier. Øredøvende lyd preger konsertene. Bandnavnet er etter en kanadisk b-film.

Faktaboks

Uttale
mai blˈʌdi vˈæləntain

Bandet ble dannet i Dublin i 1983 av gitaristen, låtskriveren og vokalisten Kevin Shields (født 1963), trommeslageren Colm O'Ciosoig (født 1964), vokalisten Dave Conway og keyboardisten Tina Durkin. Bosatt i Berlin albumdebuterte de i 1985 med This Is Your Bloody Valentine, hvorpå bandet flyttet til London og fikk en fast bassist, Debbie Goodge (født 1962). I 1987 ble Conway og hans kjæreste Tina erstattet av gitaristen og vokalisten Bilinda Butcher (født 1961).

Isn't Anything (1988) regnes som en klassiker og det første shoegaze-albumet. My Bloody Valentine brukte tre år på oppfølgeren Loveless (1991), som kostet så mye å lage at det nesten tok knekken på deres plateselskap Creation Records. O'Ciosoig og Goodge sluttet i 1995, mens Shields i 1997–2006 spilte gitar for Primal Scream.

I 2007 erklærte han at albumet bandet hadde jobbet med i ni år nesten var ferdig, og året etter holdt han, O'Ciosoig, Goodge og Butcher sine første konserter sammen på 13 år. Da det nye albumet m b v kom ut i februar 2013, kunne det bare kjøpes som nedlasting.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg