Faktaboks

Miroslav Klose
Født
9. juni 1978, Opole, Polen
Miroslav Klose, 2006
Miroslav Klose under VM i Tyskland i 2006, hvor han skårte hele fem mål.
Av /NTB Scanpix.

Miroslav Klose er en tidligere tysk fotballspiller med posisjonen spiss for Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München og Lazio. Spesielt på det tyske landslaget var han en viktig spiller. I Verdensmesterskapet i 2014 vant han sin eneste VM-tittel. Klose er toppscorer i VM i fotball for menn med 16 mål, og han er toppscorer på det tyske landslaget med 71 mål.

Spillestil

Klose var ansett som særdeles målfarlig. Han kunne skyte godt med begge ben, samtidig som han med sin høyde og spenst var dyktig til å avslutte med hodet.

Meritter

Landslag og VM

Klose scoret 71 landslagsmål på 137 kamper, og er toppscorer på det tyske landslaget.

Han ble toppscorer i VM i 2006 med fem mål, noe bare én landsmann hadde klart før ham: Gerd Müller med ti mål i VM i 1970. Han er toppscorer gjennom tidene i VM for menn med 16 mål. I VM for kvinner har Marta scoret 17 mål.

Plasseringer i internasjonale mesterskap med Tysklands landslag:

  • Gull i VM, 2014
  • Sølv i VM, 2002
  • Bronse i VM, 2006
  • Sølv i EM, 2008

Klubb

Klose har vært med på to seriemesterskap med Bayern München i 2008 og 2010. Han var også med på Bayern Münchens tapende lag under finalen i Mesterligaen i 2010.

Med Lazio vant han den italienske cupen i 2013.

Fair Play-prisen

Klose er blitt tildelt Fair Play-prisen både i Tyskland og Italia. I Tyskland fikk han prisen fordi han fikk dommeren til å omgjøre et feilaktig idømt straffespark mot Arminia Bielefeld, og i Italia fordi han gjorde dommeren oppmerksom på at han hadde scoret med hånda mot Napoli, slik at målet ble annullert.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg