Miroslav Klose, tysk fotballspiller, spiss.

A-landskamper: 113. Mål: 70.

Klubber: FC Homburg, Kaiserslautern, Werder Bremen, Bayern München og Lazio. Ungdomsklubb: Blaubach-Diedelkopf.

Klose er en målfarlig spiss, som er god med begge ben og hodet og med en egen evne til å dukke opp på rett sted til rett tid, spesielt på landslaget. Pr. 24. juni 2014 har han scoret 70 landslagsmål på 133 kamper og er sammen med brasilianske Ronaldo toppscorer i VM gjennom tidene med 15 mål.

Meritter landslag: Gull i VM 2014, sølv i VM i 2002, bronse i VM 2006 og sølv i EM 2008.

Meritter klubb: To seriemesterskap med Bayern München i 2008 og 2010. Han var også med på Bayern Münchens tapende lag under Mesterligafinalen i 2010. Med Lazio vant han den italienske cupen i 2013.

Personlige meritter: Toppscorer i VM med 15 mål og toppscorer på det tyske landslaget med 70 mål. Han ble toppscorer i VM i 2006 med fem mål, noe bare én landsmann hadde klart før ham, Gerd Müller med ti mål i VM i 1970. Klose er blitt tildelt Fair Play-prisen både i Tyskland og Italia: I Tyskland fordi han fikk dommeren til å omgjøre et feilaktig idømt straffespark mot Arminia Bielefeld, og i Italia fordi han gjorde dommeren oppmerksom på at han hadde scoret med hånda mot Napoli, slik at målet ble annullert.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.