Marcel Kittel har vunnet syv etappeseire i Frankrike rundt, inkludert den prestisjefylte sisteetappen på Champs-Élysées i Paris i 2013.

Marcel Kittel av DancingOnThePedals.net. CC BY SA 2.0

Marcel Kittel, tysk landeveissyklist som sykler for Team Katusha-Alpecin. Kittel regnes som en av verdens fremste spurtere og har vunnet etapper i alle de tre store etapperittene, inkludert 14 etappeseire i Frankrike rundt.

Kittel hevdet seg i verdenstoppen som junior og vant blant annet U23-EM i temporitt i 2009 og tok bronse under temporittet i U23-VM i 2010. Han startet sin profesjonelle karrière da han ble hentet til Skil-Shimano (senere Giant-Shimano) i 2011 og har de senere årene etablert seg som en av de fremste spurterne i verden og har utfordret Mark Cavendish sin posisjon som den dominerende spurteren i sykkelfeltet.

Kittel har vunnet etapper i alle de tre store etapperittene, én i Spania rundt, fire i Italia rundt og 14 etappeseire i Frankrike rundt. I tillegg har Kittel vunnet endagsrittet Scheldeprijs fem ganger (2012, 2013, 2014, 2016 og 2017) og Dubai Tour (2016 og 2017)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.