Marcel Kittel har vunnet syv etappeseire i Frankrike rundt, inkludert den prestisjefylte sisteetappen på Champs-Élysées i Paris i 2013.

Marcel Kittel av DancingOnThePedals.net. CC BY SA 2.0

Marcel Kittel, tysk landeveissyklist som sykler for Etixx-Quick-Step. Kittel regnes som en av verdens fremste spurtere og har vunnet etapper i alle de tre store etapperittene, inkludert 14 etappeseire i Frankrike rundt.

Kittel hevdet seg i verdenstoppen som junior og vant blant annet U23-EM i temporitt i 2009 og tok bronse under temporittet i U23-VM i 2010. Han startet sin profesjonelle karrière da han ble hentet til Skil-Shimano (senere Giant-Shimano) i 2011 og har de senere årene etablert seg som en av de fremste spurterne i verden og har utfordret Mark Cavendish sin posisjon som den dominerende spurteren i sykkelfeltet.

Kittel har vunnet etapper i alle de tre store etapperittene, én i Spania rundt, fire i Italia rundt og 14 etappeseire i Frankrike rundt. I tillegg har Kittel vunnet endagsrittet Scheldeprijs fire ganger (2012, 2013, 2014 og 2016) og Dubai Tour (2016)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om artikkelen? Skriv her, så får du svar fra fagansvarlig eller redaktør.

Du må være logget inn for å kommentere.