Faktaboks

Malin Pettersen

Malin Helene Pettersen

Født
1. juni 1988, Oslo
Malin Pettersen
Malin Pettersen er en norsk americana/folk/country-artist.
Malin Pettersen
Av /NTB.

Malin Pettersen er en norsk americana/folk/country-artist, sanger og låtskriver som har fått kritikerros for sine soloplater. Hun er også vokalist i bluegrassbandet Lucky Lips, og skuespiller.

Liv og virke

Hun deltok i 2005 i TV-programmet Idol og kom på niendeplass. Samme år spilte hun i TV-serien Slangebæreren. Som stemmeskuespiller har hun dubbet en rekke animasjonsfilmer.

Med Lucky Lips har Pettersen utgitt albumene Life Without Parole (2011), Mountain Dust (2012) og Coming Home (2016). De deltok i Melodi Grand Prix-finalen i 2013. I 2017 var hun en av vokalistene på This Memory Is On Me – det andre albumet til countrybandet A-11.

Solodebuten kom i 2018 med References Pt. 1, som ble tildelt Spellemannprisen i countryklassen. Hun fulgte opp i 2019 med Alonesome og i 2020 med Wildhorse, som ble Spellemann-nominert. Pettersen vant NOPAs musikkpris for 2020 for låta Wildhorse Dream. Hun har dessuten fått internasjonal anerkjennelse for sin musikk.

Høsten 2023 ga hun ut det pop- og soul-inspirerte Trouble Finding Words.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg