Faktaboks

Liv Blåvarp
Født
19. april 1956
Klave
Av /Flickr.

Liv Blåvarp er en norsk smykkekunstner. Hennes hovedmateriale er tre, og med sine intrikate og monumentale halssmykker har hun vunnet internasjonalt ry. Hun henter ofte inspirasjon fra naturen, og med bruk av ulike tresorter i kombinasjon med bein gir dette gjerne et eksotisk uttrykk.

Liv Blåvarp har hatt mange separatutstillinger og deltatt på en rekke gruppeutstillinger både i inn- og utland. Hun har også gjort offentlige utsmykkinger, deriblant Hedmark sykehus og Lillehammer togstasjon. Blåvarp er medlem av Norske kunsthåndverkere. Utdanningen er en diplomeksamen fra Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1983 og Royal College of Art i London 1984.

I 1989 mottok Liv Blåvarp Kunsthåndverkprisen og har siden det mottatt en rekke priser, deriblant Norsk Forms kulturpris for Unge Kunstnere i 1990, Torstein og Wanja Søderbergs Nordiske Designpris, 1995, Jacob-prisen i 1997, svenske Prins Eugens medalje i 2003.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Simon, M., Sørensen, G. og Dahl, G. (2001) Liv Blåvarp 1984-2001. Sørlandets kunstmuseum

Faktaboks

Liv Blåvarp

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg