Faktaboks

Uttale
lˈiŋkənʃə

Lincolnshire er et fylke i Storbritannia, Øst-England, mellom elven Humber og nordsjøbukta The Wash. Fylket hadde 713 653 innbyggere ved folketellingen i 2011 og et areal på 5921 kvadratkilometer.

Hovedstad, adminsitrasjonssentrum og største by er Lincoln.

Lincolnshire er et av de viktigste jordbruksdistriktene i England, der om lag 80 prosent av arealet er dyrket med særlig stor produksjon av korn, sukkerroer og grønnsaker. Videre finnes et stort husdyrhold og en industri som er nær knyttet til landbruket, med blant annet landbruksmaskin-, næringsmiddel- og gjødningsindustri. Langs Nordsjøkysten ligger badebyene Skegness, Mablethorpe og Cleethorpes i en nesten ubrutt rekke og bringer mange turister til området. Ved Gibraltar Point er det opprettet naturreservater.

Mesteparten av fylket består av leirholdig lavland, delvis tidligere havbunn som er innvunnet i historisk tid. Et lavt bakkedrag bygd opp av kritt, Lincolnshire Wolds, krysser fra nord mot sør gjennom den østlige delen av fylket og der finnes fylkets høyeste punkt Wolds Top, 168 meter over havet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg