Likert-skala er en skala utarbeidet av den amerikanske sosialpsykologen Rensis Likert (1903–1981). Skalaen er en sammensatt skala i spørreskjemaer der respondenten bes om å ta stilling til ulike påstander om et bestemt fenomen. Vanligvis er skalaen femdelt, for eksempel med svaralternativene (1) svært uenig, (2) uenig, (3) både-og/vet ikke, (4) enig, (5) svært enig. Ved å kombinere svarene på flere ulike spørsmål om samme fenomen, finner vi et samlet mål på respondentens holdning til dette fenomenet.

Faktaboks

Uttale
lˈikert-skala

Likert-skala er i utgangspunktet en skala på ordinalnivå og skiller seg dermed fra enkle skalaer med kategoriske svaralternativer på nominalnivå, for eksempel ja (1), nei (0) og skala med kontinuerlige svaralternativer på forholdstallsnivå, for eksempel visuell analog skala hvor svaret avmerkes på en 0–100 mm lang skala.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg