KOMM er en bransjeforening for norske rådgivings- og konsulentvirksomheter innenfor PR, informasjon og samfunnskontakt og som er sertifisert av Det Norske Veritas. Formålet er å ivareta medlemmenes faglige interesser og utvikling, fremme bransjens kvalitet og etikk, samt utbre kjennskap og forståelse for bransjen.

Norsk Public Relations Forening (PR-foreningen) ble startet allerede i 1949. Det var først på slutten av 60-tallet at Henrich Nissen-Lie tok et initiativ til etablering av en egen konsulentgruppe i PR-foreningen. På midten av 80-tallet var gruppens aktiviteter nærmest død, og i 1989 tok Nissen-Lie igjen initiativ til en egen bransjeorganisasjon for informasjons- og PR-konsulentfirmaer.

Den startet da med 10 medlemmer og kalte seg Konsulentgruppen innen Norsk Forening for Informasjon og Samfunnskontakt, men ble 22. mars 1990 formelt dannet under navnet Norske informasjonsrådgivere. I 1990 hadde foreningen 12 medlemsfirmaer og i dag er nesten alle ledende PR-byråer medlem av KOMM.

Omfanget av bransjen har økt kraftig fra nittitallet og i de senere år. 

Byråenes medarbeidere er sammensatt fra ulike miljøer, og med ulike utdanningsbakgrunner og yrkeserfaring. Hoveddelen av rådgiverne har informasjonsbakgrunn, og også journalistutdanning og økonomibakgrunn er vanlig. Man vil også finne representert en rekke andre utdanningsbakgrunner samt erfaring fra ulike sektorer, offentlig og privat.

Anbefalt lenke: KOMM

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.