Jon Ludvig Hammer

Faktaboks

Jon Ludvig Hammer
Født
2. juni 1990
Jon Ludvig Hammer under Norway Chess i 2015.
/NTB scanpix.

Artikkelstart

Jon Ludvig Hammer er en norsk sjakkspiller som spiller for klubben Oslo Schakselskab (OSS). Hammer ble i mars 2009 utnevnt til Norges tiende stormester (GM), etter å ha vunnet en internasjonal turnering på Gjøvik noen måneder tidligere. Tittelen Internasjonal mester (IM) oppnådde han i juni 2007. I likhet med jevngamle Magnus Carlsen, fulgte Hammer sjakklinjen på Norges Toppidrettsgymnas, med Simen Agdestein som lærer.

Meritter

Hammer fikk 6½ av 9 poeng i Europamesterskapet for klubblag i 2009 med ratingprestasjon på 2792, og 5½ av 7 poeng i det greske lagmesterskapet i 2010 med ratingprestasjon på 2891. I 2011 ble Hammer nordisk mester, men det var først på Lillehammer i 2013 at han ble norgesmester for første gang. I desember 2013 vant han en sterk åpen turnering i London. I overgangen 2013/14 vant han tradisjonsrike Rilton Cup i Stockholm. Han vant turneringen igjen året etter, og kom på andreplass i 2015/16.

Spillestil

Hammer har en posisjonell og solid spillestil. Det innebærer at han ofte prøver å skape en stilling med få svakheter og brikker som jobber godt sammen, framfor å spille mer risikabelt og satse på et mer direkte angrep på motstanderens konge. Dette er trekk som også kan gjenkjennes i Magnus Carlsens spillestil, og kan være en av årsakene til at Hammer ble plukket ut som Carlsens sekundant da han vant sin VM-match mot indiske Viswanathan Anand i november 2013.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg