Jon Ludvig Hammer, norsk sjakkspiller. Hammer spiller for klubben Oslo Schakselskab (OSS), og har per februar 2016 ratingtallet 2705. Dette gjør ham til nr. 2 i Norge og nummer 40 i verden. Hammer ble i mars 2009 utnevnt til Norges tiende stormester (GM), etter å ha vunnet en internasjonal turnering på Gjøvik noen måneder tidligere. Tittelen Internasjonal mester (IM) oppnådde han i juni 2007. I likhet med jevngamle Magnus Carlsen fulgte Hammer sjakklinjen på Norges Toppidrettsgymnas, med Simen Agdestein som lærer.

Hammer fikk 6½ av 9 poeng i Europamesterskapet for klubblag i 2009 med ratingprestasjon på 2792, og 5½ av 7 poeng i det greske lagmesterskapet i 2010 med ratingprestasjon på 2891. I 2011 ble Hammer nordisk mester, men ble først på Lillehammer i 2013 norgesmester. I desember 2013 vant han en sterk åpen turnering i London. I overgangen 2013/14 vant han tradisjonsrike Rilton Cup i Stockholm. Han vant turneringen igjen året etter, og kom på andreplass i 2015/16.

Hammer har en posisjonell og solid spillestil. Det innebærer at han ofte prøver å skape en stilling med få svakheter og brikker som jobber godt sammen, framfor å spille for et direkte angrep på motstanderens konge. Dette er trekk som også kan gjenkjennes i Magnus Carlsens spillestil, og kan være en av årsakene til at Hammer ble plukket ut som Carlsens sekundant da han vant sin VM-match mot indiske Viswanathan Anand i november 2013.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.