John Neergaard - sanger

Faktaboks

Født
1901
Død
1964
Fødested
Kristiansund

John Neergaard, norsk sanger (baryton). Neergaard debuterte i 1928. Han var ansatt ved de store operascenene i Kiel og Nürnberg og ved Staatsoper i Berlin. Neergaard var virksom som konsertsanger i Skandinavia, USA og Canada. John Neergaard virket også som sangpedagog i Oslo.

Større roller

Kommentarer (5)

skrev Borghild Them

Når jeg er her https://snl.no/Norsk_historie_fra_1815_til_1905 og ønsker å finne ut mer om Ola boka til John Neergaard, lenkes jeg til denne Neergaard. Her er det en feil.

svarte Kristin Magret Brækken

Kan du vise meg eksakt linken du mener er feil; jeg beklager, men jeg er altså ikke i stand til å finne den i den artikkelen du viser til. Mvh Kristin Magret Brækken

skrev Borghild Them

Hei igjen! Dersom du ser under avsnitt jeg kopierte inn her: Bøndene får økt politisk innflytelse. Her er navnet John Neergaard - med link til denne siden. "BØNDENE FÅR ØKT POLITISK INNFLYTELSE Frem til rundt 1830 hadde embetsmennene spilt den dominerende rolle på Stortinget. Den økende politiske interesse blant bøndene som fulgte med julirevolusjonen, og som ble kraftig stimulert av John Neergaards agitasjonsskrift «Ola-boka», "

svarte Ola Nordal

Hei Borghild. Tusen takk for oppmerksom lesing! Jeg har rettet opp lenken. Alt godt fra Ola i redaksjonen

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg