Jamie Carragher

Faktaboks

Jamie Carragher

James Lee Duncan Carragher

Født
28. januar 1978, Bootle, England
Jamie Carragher spilte for Liverpool hele sin karriere og vant blant annet Mesterligaen i 2005.

Artikkelstart

Jamie Carragher, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen midtstopper på Liverpool FC.

En av Carraghers største styrker var hans allsidighet, da han kunne spille i midtforsvaret og på begge backplassene. I Liverpool opparbeidet seg et ry som en spiller med en spesiell innsats og intensitet i duellspillet.

Carragher ble hentet opp i Liverpools akademi i 1994, i en alder av 16 år. Før dette hadde han spilt på lokale skolelag, et distriktslag for gutter under 11 år, i amatørklubben Sefton Borough og på FA School of Excellence i landsbyen Lilleshall.

I 1996 var Carragher med på å vinne FA Youth Cup, før han skrev under på sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool.

Carraghers Premier League-debut kom i 1996/97-sesongen, da han ble byttet inn mot West Ham. I den påfølgende kampen mot Aston Villa fikk han spille fra start, og skårte i den kampen sitt første mål for klubben. Carragher la opp som profesjonell fotballspiller etter 2012/2013 sesongen. Han endte opp med 737 kamper og 5 mål for Liverpool og er spilleren med nest flest kamper for klubben gjennom historien.

Carragher fikk sin første landskamp for England i 1999. På grunn av skader mistet han VM i 2002, og han ble kun brukt som innbytter i EM i 2004 og VM i 2006. Etter å ha gitt seg med landslagsfotball gjorde Carragher så comeback under VM i 2010, men han ga seg nok en gang like etterpå. Han fikk totalt 38 landskamper.

I sin tid i Liverpool vant Carragher Champions League og UEFA-cupen én gang, FA-cupen to ganger og Carling Cup tre ganger, samt Supercupen og Charity Shield to ganger.

Etter endt fotballkarriere har Carragher blant annet jobbet som TV-ekspert for den britiske TV-kanalen Sky.

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg