Jamie Carragher spilte for Liverpool hele sin karriere og vant blant annet Mesterligaen i 2005.

Jamie Carragher av Danny Molyneux. CC BY 2.0

Jamie Carragher, tidligere engelsk fotballspiller, med posisjonen midtstopper på Liverpool FC.

En av Carraghers største styrker var hans allsidighet, da han kunne spille i midtforsvaret og på begge backplassene. I Liverpool opparbeidet seg et ry som en spiller med en spesiell innsats og intensitet i duellspillet. 

Carragher ble hentet opp i Liverpools akademi i 1994, i en alder av 16 år. Før dette hadde han spilt på lokale skolelag, et distriktslag for gutter under 11 år, i amatørklubben Sefton Borough og på FA School of Excellence i landsbyen Lilleshall. 

I 1996 var Carragher med på å vinne FA Youth Cup, før han skrev under på sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool.

Carraghers Premier League-debut kom i 1996/97-sesongen, da han ble byttet inn mot West Ham. I den påfølgende kampen mot Aston Villa fikk han spille fra start, og skårte i den kampen sitt første mål for klubben. Carragher la opp som profesjonell fotballspiller etter 2012/2013 sesongen. Han endte opp med 737 kamper og 5 mål for Liverpool og er spilleren med nest flest kamper for klubben gjennom historien.

Carragher fikk sin første landskamp for England i 1999. På grunn av skader mistet han VM i 2002, og han ble kun brukt som innbytter i EM i 2004 og VM i 2006. Etter å ha gitt seg med landslagsfotball gjorde Carragher så comeback under VM i 2010, men han ga seg nok en gang like etterpå. Han fikk totalt 38 landskamper.

I sin tid i Liverpool vant Carragher Champions League og UEFA-cupen én gang, FA-cupen to ganger og Carling Cup tre ganger, samt Supercupen og Charity Shield to ganger.

Etter endt fotballkarriere har Carragher blant annet jobbet som TV-ekspert for den britiske TV-kanalen Sky.

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.