International Federation of Airline Pilots, internasjonal organisasjon for piloter, etablert i London i april 1948. Hensikt med organisasjonen er å gi et formelt forum for yrkesflygere fra hele verden og være forbindelsesledd med og høringsorgan for, FN-organet International Civil Aviation Organisation – ICAO.

Faktaboks

Også kjent som

IFALPA

Yrkesflygernes perspektiv var utgangspunktet for ICAOs utarbeidelse og tilpassing av ICAO Standards and Recommended Practises (SARP), som anvendes for å regulere internasjonal, sivil luftfart og som gjorde det mulig å krysse grenserpå en sikker måte for passasjerer, mannskap og materiell. Prinsippene ligger fortsatt til grunn for samarbeidet mellom IFALPA og ICAO.

IFALPA har per 2019 over 100 medlemsorganisasjoner i 100 land, som representerer godt i overkant av 100 000 individuelle yrkesflygere.

IFALPA og bransjeorganisasjonen International Air Transport Organisation (IATA), er de eneste med permanent observatørstatus i ICAO Air Navigation Commission (ANC). ANC vurderer og anbefaler endringer i prosedyrer og bestemmelser overfor ICAO-rådet, innen fagområdene Standards and Recommended Practises (SARP) og Procedures for Air Navigation Services (PANS) (prosedyrer for flynavigasjonstjenester), som er verktøy i arbeidet for sikkerhet og effektivitet i internasjonal, sivil luftfart.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg