International Federation of Airline Pilots

Artikkelstart

International Federation of Airline Pilots, internasjonal organisasjon for piloter, etablert i London i april 1948. Hensikt med organisasjonen er å gi et formelt forum for yrkesflygere fra hele verden og være forbindelsesledd med og høringsorgan for, FN-organet International Civil Aviation Organisation – ICAO.

Faktaboks

Også kjent som

IFALPA

Yrkesflygernes perspektiv var utgangspunktet for ICAOs utarbeidelse og tilpassing av ICAO Standards and Recommended Practises (SARP), som anvendes for å regulere internasjonal, sivil luftfart og som gjorde det mulig å krysse grenserpå en sikker måte for passasjerer, mannskap og materiell. Prinsippene ligger fortsatt til grunn for samarbeidet mellom IFALPA og ICAO.

IFALPA har per 2019 over 100 medlemsorganisasjoner i 100 land, som representerer godt i overkant av 100 000 individuelle yrkesflygere.

IFALPA og bransjeorganisasjonen International Air Transport Organisation (IATA), er de eneste med permanent observatørstatus i ICAO Air Navigation Commission (ANC). ANC vurderer og anbefaler endringer i prosedyrer og bestemmelser overfor ICAO-rådet, innen fagområdene Standards and Recommended Practises (SARP) og Procedures for Air Navigation Services (PANS) (prosedyrer for flynavigasjonstjenester), som er verktøy i arbeidet for sikkerhet og effektivitet i internasjonal, sivil luftfart.

Les mer i Store norske leksikon

Eksterne lenker

Kommentarer

Kommentaren din publiseres her. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg