Faktaboks

Ingvar Sæther
Født
31. desember 1931, Seter, Leksvik, Trøndelag

Ingvar Sæther er en norsk politiker fra Senterpartiet.

Han var ordfører i Leksvik kommune i årene 1968–1980 og 1983–1985 – til sammen 14 år – og medlem av Nord-Trøndelag fylkesting i 16 år. Sæther ble første gang valgt inn i kommunestyret i 1963 og satt her sammenhengende i 28 år. I tillegg til sitt politiske virke har han blant annet vært styreleder i Norges Brannkasse i nesten 10 år og senere regiondirektør i UNI Forsikring (i dag Storebrand).

Sæthers ordførerperiode falt sammen med en svært aktiv periode for næringsutviklingen og infrastrukturen i kommunen og i regionen som helhet, og her var han en aktiv pådriver og en sentral person på flere plan. Spesielt kan nevnes hans innsats for å få bygget Skarnsundbrua, som forbinder Mosvik/Leksvik til Inderøy og resten av Innherred. Hele 80 prosent av aksjekapitalen til selskapet som gjennomførte bruprosjektet ble skaffet til veie av private.

Ingvar Sæther er utdannet agronom fra Skjetlein jordbruksskole, og har dessuten befalsutdannelse og bedriftsintern utdannelse fra forsikringsbransjen.

Les mer i Store norske leksikon

Litteratur

  • Ingvar Sæther: Heime og ute – Minner og meninger (ISBN 82-996133-0-2)

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg