Ingvar Sæther, norsk politiker (Sp). Ordfører i Leksvik kommune, Nord-Trøndelag, i årene 1968-80 og 1983-85 - til sammen 14 år. Medlem av Nord-Trøndelag fylkesting i 16 år. Sæther ble første gang valgt inn i kommunestyret i 1963 og satt her sammenhengende i 28 år. I tillegg til sitt politiske virke har han blant annet vært styreleder i Norges Brannkasse i nesten 10 år og senere regiondirektør i UNI Forsikring, (i dag Storebrand).

Sæthers ordførerperiode falt sammen med en svært aktiv periode for næringsutviklingen og infrastrukturen i kommunen og i regionen som helhet, og her var han en aktiv pådriver og en sentral person på flere plan. Spesielt kan nevnes hans innsats for å få bygget Skarnsundbrua, som forbinder Mosvik/Leksvik til Inderøy og resten av Innherred. Hele 80 % av aksjekapitalen til selskapet som gjennomførte bruprosjektet ble skaffet til veie av private.

Ingvar Sæther er utdannet agronom fra Skjetlein jordbruksskole, dessuten har han befalsutdannelse og bedriftsintern utdannelse fra forsikringsbransjen. 

Ingvar Sæther: Heime og ute - Minner og meninger (ISBN 82-996133-0-2)

Foreslå endringer i tekst

Foreslå bilder til artikkelen

Kommentarer

Har du spørsmål om eller kommentarer til artikkelen?

Kommentaren din vil bli publisert under artikkelen, og fagansvarlig eller redaktør vil svare når de har mulighet.

Du må være logget inn for å kommentere.