Faktaboks

Hugh Lofting
Født
1886
Død
1947
Doctor Dolittle
Side 6 i The story of Doctor Dolittle, being the history of his peculiar life at home and astonishing adventures in foreign parts utgitt av Hugh Lofting i 1920.
Av .

Hugh Lofting var en britisk forfatter, tegner og ingeniør, bosatt i USA fra 1912. Lofting er kjent for The Story of Doctor Doolittle fra 1920, som ble innledningen til en lang serie.

Hovedpersonen, Doctor Dolittle, er en lege som har lært seg dyrespråk. Boka ble lagt til grunn for en filmet musikal i 1967, regissert av Richard Fleischer, og med Rex Harrison i hovedrollen.

The Story of Doctor Doolittle kom først i norsk utgave som Historien om doktor Gosslig i 1924, med forfatterens illustrasjoner. I 1949 kom Historien om doktor Dyregod, illustrert av Robert Storm-Petersen, og i 1954 ble den gjenfortalt og utgitt med illustrasjoner av Thorbjørn Egner.

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg