Hendon er en bydel i London, i kommunen Barnet, 10 kilometer nordvest for bysentrum. Bydelen hadde 52 972 innbyggere ved folketellingen i 2011.

Hendon har en sammensatt befolkning, der omlag 60 prosent er briter og de øvrige av ulik etnisk bakgrunn, hovedsakelig indere. Boligene har moderat standard omkring motorveikrysset ved stasjonen Brent Cross, og mer fasjonable strøk oppover mot Holders Hill.

Den tidligere militære flystasjonen er i dag RAF-museum. Lokalmuseum finnes i Church Farm, med blant annet en gårdsbygning fra 1660. Middlesex University ble etablert i 1878.

Historie

Fra det 1100-tallet til 1700-tallet var Hendon en del av Westminster Abbeys jordegods. Anleggelsen av jernbane med stasjon i 1868 åpnet området for forstadsutvikling. Hendon fikk snart en klar sosial lagdeling, med rekkehusbebyggelse for arbeiderklassen omkring stasjonen og villabebyggelse på høydedraget mot nord. I 1923 ble undergrunnsbanen Northern Line forlenget til Edgware, og samtidig anlegg av store gjennomfartsveier nord-sør og øst-vest gjorde Hendon til et trafikknutepunkt i nordlige London. En del av den opprinnelige rekkehusbebyggelsen ble sanert på 1950- og 60-tallet.

Les mer i Store norske leksikon

Kommentarer

Kommentarer til artikkelen blir synlig for alle. Ikke skriv inn sensitive opplysninger, for eksempel helseopplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer når de kan. Det kan ta tid før du får svar.

Du må være logget inn for å kommentere.

eller registrer deg